Slagthuset MMX

Nystart för Slagthuset MMX med Trivec Buddy

I ett gammalt slagthus från tidigt 1900-tal, beläget mitt i centrala Malmö, hittar du Slagthuset MMX. I den 9 000 kvm stora byggnaden finns det gott om plats för stora konferenser, konserter, teaterföreställningar, mässor och den stora lunchrestaurangen. De gamla och häftiga lokalerna återspeglar byggnadens historia och ger plats åt över 2 000 personer. Trots dess unika charm och kapacitet har den rådande pandemin slagit hårt på Slagthuset och de har förlorat mycket på vägen. Men efter en tuff vår och sommar slår de nu upp portarna igen och ser fram emot en spännande höst.

Stellan Colt är VD och driver Slagthuset sedan tre år tillbaka, men har jobbat där i sju år. Vanligtvis har de runt 15 heltidsanställda och upp mot 50–60 timanställda, men den senaste tiden har siffrorna varit betydligt lägre då de tvingats till stängning under sommaren. Men för fyra veckor sedan öppnade de upp lunchrestaurangen igen.

Det är magiskt kul att se att så många stamgäster har hittat tillbaka igen, säger Stellan.

 Nytt upplägg med Trivec Buddy

I höst planerar Slagthuset att dra igång med krogshower igen – eller krog med show, som de kallar det. Nytt för i år, förutom det minskade antalet sittplatser, är Trivec Buddy. När möjligheten att använda sig av mobil beställning och betalning dök upp var valet självklart för Stellan.

Vi försöker helt enkelt anpassa oss efter denna märkliga tid. När fick jag höra om Trivec Buddy tänkte jag att det var ett perfekt tillfälle att testa. Folk kan då sitta på sina platser och själva beställa dryck via sina mobiler och slippa trängsel i baren.

Vid tidigare krogshower har de tagit emot omkring 950 sittande gäster, men i år kommer de bara att ha 300 sittplatser. Alla bord kommer vara separerade och de kommer endast ha bordsservering. För att underlätta för både gäster och personal kommer de använda sig av Trivec Buddy. Gästerna slipper trängas i baren och personalen kan fokusera mer på säkerhet och service.

Förutom krogshower hoppas de kunna genomföra förra årets succé – en gigantisk ölfestival. 100 bryggerier från hela Sverige samlas och gästerna får ta del av en magisk ölfest. I år kommer dock konceptet vara omvänt.

Istället för att låta besökarna gå runt mellan de olika bryggerierna kommer vi ha sittande gäster som får beställa öl via Trivec Buddy. Bryggerierna får istället gå upp på scenen och presentera sig. Vi har verkligen vänt på konceptet helt och hållet, säger Stellan.

 

 

 

Trivec – ett självklart val

Trivec har funnits med sedan Stellan började arbeta på Slagthuset och var ett självklart val att fortsätta med när han själv tog över. Vid årsskiftet investerade de i helt ny hårdvara.

Samarbetet med Trivec har varit jättebra och vi är jättenöjda. Jag har haft en jättebra kontakt med Trivec och tror absolut att Trivec Buddy kommer kunna hjälpa oss framåt, säger Stellan.

 

Framtidsplaner för en oviss tid

 Trots stora planer inför hösten, känns framtiden oviss för Slagthuset. Känslorna pendlar upp och ner för Stellan, men oftast tar hoppet över och han försöker hela tiden tänka positivt.

Jag tror att folk är supersugna att mötas och träffas igen. Vårt hus är byggt för att göra stora möten, mässor och konserter och jag tror absolut att det kommer komma tillbaka, men att det kommer ta lägre tid än vi trodde i våras.

Om allt funkar bra med Trivec Buddy under krogshowerna och ölfestivalen ser han även möjlighet i att utöka tjänsten.

Vi har en stor teater med 1 000 sittplatser. Där brukar vi köra med beställningar under pauserna. När vi väl kommer igång hoppas vi kunna använda Trivec Buddy även där och öka försäljningen. Funkar det bra kommer vi kunna skära ner på bland annat personalkostnader, säger Stellan.

Stellans råd till andra i samma sits är att försöka tänka nytt och positivt, samt att se möjligheterna i situationen. Sitter man på stora lokaler som är gjorda för många människor kan man istället se det som en möjlighet att hålla bra avstånd utan att det blir trångt, eller använda ytorna till något annat under tiden.

Jag har faktiskt hyrt ut en stor lokal till antikroppstestning nu vid Corona, vilket kan ses som ironiskt, säger Stellan.

Om Trivec

Trivec är en ledande leverantör av kassasystem för restaurang, bar, hotell och café. I Trivecs produkterbjudande ingår kassasystem, kortterminaler, handhållna enheter och dryckessystem, med flexibla alternativ för integration med bokning, ekonomi, personal, inköp och lagerfunktioner. Trivec grundades 1993 och har över 8000 kunder runt om i Europa och kontor i Sverige, Norge, Danmark, Belgien och Frankrike.

 

Om Trivec Buddy

Buddy är en mobil, webbaserad tjänst för beställning och betalning som möjliggör för dina gäster att beställa från en digital meny och bli serverad vid bordet eller via upphämtning genom att skanna en QR-kod. Ett smidigt komplement till vanlig servering, helt enkelt.

Kontakta oss!

När du har fyllt i dina uppgifter kommer du att bli kontaktad av en av våra duktiga experter inom kort. Våra experter lyssnar på dina utmaningar och hur våra produkter skulle kunna hjälpa dig till ett smidigt order- och betalflöde i just din restaurang.