Driv en lönsam bar 2026

Driv en lönsam bar 2026

Så driver du en lönsam bar 2026

2026 handlar om att servera drycker som skapar lönsamhet i kombination med att ge gästerna en unik upplevelse. Minnesvärda stunder, relationer byggda på förtroende och ett utbud som känns anpassat efter önskemål blir allt viktigare.

Hybridbarer: en ny affärsmodell

För att locka nya gästgrupper och bredda din publik väljer allt fler barer att diversifiera verksamheten och bli mer hybrida. Privatbokningar, catering, prova‑på‑workshops, samarbeten med lokala kreatörer, temakvällar … möjligheterna är många! Vårt tips: välj en aktivitet som passar barens DNA så att du inte tappar dina stamgäster.

Skräddarsydda upplevelser som får gästerna att komma tillbaka

Har du svårt att behålla dina gäster? Kunddata är den perfekta lösningen. Den hjälper dig förstå vilka vanor dina gäster har och att anpassa utbudet efter deras önskemål. Då kan du fatta smarta beslut baserat på pålitlig information.

Ett sätt att samla in kunddata är att använda lojalitetsprogram eller lojalitetsappar. Använder du det inte ännu? Då är det nästa steg för att nå dina mål kring återkommande gäster.

Förbättra din barmeny och öka vinsten

Alkoholfritt och naturliga drycker fortsätter växa

I flera år har alkoholfritt och naturliga drycker blivit allt mer populärt – och 2026 är inget undantag! No‑Low, mocktails, fermenterat, low ABV … allt detta möter en efterfrågan på enklare, mer “äkta” smaker, driven av en ny generation gäster.

Bonus: naturliga drycker kan även vara bra för ekonomin! Du kan göra egna siraper eller kombucha – en hemmagjord och billig bas som ger ännu mer smak i dina drinkar.

Fördelarna med en skalbar prissättning

När priserna stiger blir gästerna mer priskänsliga. För att hantera det skapar många barer olika prisnivåer i menyn. Vissa väljer till och med rörliga priser: billigare under lugna tider för att locka fler, och lite högre priser under peak‑tider. Du kan också jobba med tidsbegränsade erbjudanden, gärna kopplade till mat- och dryckestrender i sociala medier, för att få in nya gäster som är mindre priskänsliga.

Här hittar du rapporten!

Mobila kassasystem är här för att stanna

Fördelarna med mobila kassasystem är många:

  • Inget onödigt spring fram och tillbaka till den fasta kassan
  • Du slipper trängas mellan gäster i fullsatt bar
  • Enkelt att öppna försäljningsställen var som helst
  • Beställningar skickas direkt till köket
  • Betalningar registreras var som helst där du tar betalt
  • Möjlighet att skapa tillfälliga barer

Använd data för att ligga steget före

Varje beslut kan påverka lönsamheten. För att göra rätt val behöver du utgå från pålitlig data. Därför är ett kassasystem med integrationer avgörande. Det låter dig följa försäljningen i realtid och justera strategin efter resultaten.

Med samma data kan du också anpassa utbudet efter gästernas köpbeteenden – eller hitta områden där du kan sänka kostnader och öka marginalerna. Det blir viktigare än någonsin för barägare att skapa sig en helhetsbild av verksamheten för att kunna behålla lönsamheten.

Automation: en revolution för barer

För att ge en bra gästupplevelse måste servicen vara snabb och smidig. Kombinera ett personligt bemötande med smart teknik. Inget slår automation i baren via öltappar, eller speed rail bars. Du kan fylla flera glas samtidigt utan att spilla och snabbt möta efterfrågan.

Kontakta oss!

När du har fyllt i dina uppgifter kommer du att bli kontaktad av en av våra duktiga experter inom kort. Våra experter lyssnar på dina utmaningar och hur våra produkter skulle kunna hjälpa dig till ett smidigt order- och betalflöde i just din restaurang.