Bartrender 2024 som hjälper dig tackla inflationen

Trend rapport bar

Bartrender 2024 som hjälper dig tackla inflationen

Barbranschen kämpade 2023 med betydande ekonomiska svårigheter på grund av stigande inflation. I tider av höjda priser på råvaror och energi måste barer tänka nytt och anpassa sig till en ny situation. I vårt white paper, ”Bartrender 2024 som hjälper dig tackla inflationen” beskriver vi hur smart användning av ingredienser, unika koncept, ny teknologi och effektiv kostnadshantering kan hjälpa till på vägen mot högre lönsamhet. Trendrapporten inkluderar:

Använd ingredienser smart

Minska matsvinnet genom att använda ingredienser smart. Till exempel kan en och samma växt användas olika i olika drinkar – som en garnering i en, en huvudingrediens i en annan eller till snacks eller smårätter. De senaste åren har också satt ljuset än mer på det som kallas menu engineering vilket hjälper dig att utvärdera den nuvarande menyn för att se vilken rätt eller vilken drink som är mest lönsam och populär.

Läs mer om hur norksa Himkok, en av världens 10 bästa barer 2023 sparar pengar genom att arbeta hållbart.

Unika koncept

Skilj dig från konkurrenterna genom att erbjuda unika upplevelser. Detta kan inkludera speciella after-work koncept, familjevänliga alternativ, lokalt bryggd öl, eller signaturdrycker för att locka en varierad kundkrets. Ska du öppna bar, läs mer.

bartrender 2024

Locka nya kunder

Varför inte locka gäster under de timmar på dygnet när det är lugnare i baren, som t.ex. mellan 16-18? Erbjud attraktiva kampanjer som happy hour, rabatterade priser eller exklusiva dryckesspecialiteter. På så sätt får fler upp ögonen för din bar.

Anpassade prissättningstekniker

I tider av inflation kan det vara effektivt att erbjuda lägre pris på vissa artiklar. Introducera prisvänliga alternativ eller dagliga specialerbjudanden med högre vinstmarginaler för att tilltala prismedvetna kunder.

Delivery och take away

De senaste åren har delivery och take away växt liksom beställning med QR koder. Överväg att leverera drycker, drinkrecept eller drinkmixar under 2024.

QR-koder för beställning och betalning

Integrera QR-koder för att effektivisera beställnings- och betalprocesser, vilket gör det möjligt för gäster att använda sina smartphones för en sömlös upplevelse.

Integrera ny teknik

Varför inte använda dig av mobila betallösningar i baren. I tider av personalbrist kan du ta ordrar och betalningar snabbare med en mobil enhet. Det har även visat sig att gäster lämnar högre dricks i en mobil- order och betallösning tack vare de fördefinierade dricksalternativen i procent. Integrera gärna ett eller flera dryckessystem, som speed rails eller öltappar med kassasystemet för ökad kontroll och effektivitet samt minskat spill och svinn.

Här hittar du rapporten!

Kontakta oss!

När du har fyllt i dina uppgifter kommer du att bli kontaktad av en av våra duktiga experter inom kort. Våra experter lyssnar på dina utmaningar och hur våra produkter skulle kunna hjälpa dig till ett smidigt order- och betalflöde i just din restaurang.