Trivec förstärker ledningen med Chief Product Officer

Henrik Larsson har rekryterats som Chief Product Officer (CPO) av Trivec som är en marknadsledande leverantör av kassasystem till restaurangbranschen. Henrik har gedigen erfarenhet från utveckling, produktledning och försäljning inom IT-branschen och började sitt yrkesliv på restaurang.

Henrik Larsson, Chief Product Officer, Trivec

– På sätt och vis är det som att komma hem igen, säger Henrik Larsson. Han syftar då på att Trivecs kunder återfinns bland hans gamla arbetsplatser. Efter restauranglinjen i gymnasiet och lumpen, som kock i flottan, jobbade Henrik bland annat som kock, barchef och restaurangchef. Sedan sadlade Henrik om till IT och pluggade systemutveckling med fokus på elektronisk handel. Med erfarenhet från företag som Telia, Tieto och Visma har han sedan gått vidare från systemutveckling till ledarroller inom produktledning och försäljning samt som VD. Närmast har han varit VD på Heads Svenska AB, som utvecklar affärssystem för detaljhandeln.

– Att komma till Trivec som CPO passar mig som hand i handsken. Vi har ett riktigt starkt erbjudande samtidigt som det är en spännande tid för företaget, med kunder som ser nya möjligheter med digitalisering och vill ha det bästa systemstödet för att driva deras affärer, säger Henrik.

– Att Henrik Larsson som CPO blir en nyckelperson i vårt team är en riktigt god nyhet för Trivec. Henrik är en inspirerande ledare med en tydlig vision om hur vi ska utveckla vårt erbjudande genom innovation. Han kombinerar på ett ovanligt sätt sin förståelse för kundernas verklighet och tekniken med säljarens blick för affärer, säger Daniel de Sousa, CEO på Trivec.

Kärnan i Henriks uppdrag är att driva den strategiska planeringen för Trivecs produktutveckling. Det omfattar tekniska frågor, som att skapa en stabil och framtidssäker arkitektur med starkt fokus på användarupplevelsen (UX).

– Vi ska ta till oss kundernas önskemål och krav och ge dem en produkt som är både snygg och enkel att använda. Det är också viktigt att Trivec, på ett smart sätt, fortsätter stå för öppenhet och inte låser in kunderna när vi utvecklar framtidens system för dem, säger Henrik.

Samtidigt som Henrik inspireras av teknikens möjligheter betraktar han sig själv som entreprenör och ser affärsutveckling som en del av jobbet:

– Produktledning handlar också om att erbjuda en attraktiv prismodell med lösningar som är kostnadseffektiva för kunderna, samtidigt som det ger intäkter som låter oss växa med lönsamhet, menar Henrik.

För frågor och mer information:
Henrik Larsson, Group CPO, Trivec, tel. 073-057 02 22, henrik.larsson@trivec.se
Jenny Westerberg, Group CMO, Trivec, tel. 070-740 71 40, jenny.westerberg@trivec.se

Om Trivec
Trivec är en ledande leverantör av kassasystem till den europeiska marknaden för restaurang, bar, hotell och café. Våra lösningar förenklar och optimerar betalningen samt underlättar styrningen av verksamheten. I Trivecs produkterbjudande ingår kassasystem, kortterminaler, handhållna enheter och dryckessystem, med flexibla alternativ för integration med bokning, ekonomi, personal, inköp och lagerfunktioner. Trivec grundades 1993 och har över 7000 kunder runt om i Europa och kontor i Sverige, Norge, Belgien och Frankrike.