Trivec utser Daniel de Sousa till ny VD

Trivec, marknadsledande leverantör av kassasystem till restaurangbranschen, har rekryterat Daniel de Sousa som ny VD.

Daniel de Sousa, VD Trivec

Styrelsen för Trivec har utsett Daniel de Sousa till ny VD. Daniel är för närvarande VD för Visma Spcs, som bland annat är marknadsledande inom ekonomisystem för små och medelstora företag. Han får nu, i samarbete med styrelsen och ledningsgruppen, ansvar för att driva en fortsatt snabb tillväxt med fokus på internationell expansion, samt att utveckla Trivecs erbjudande med bibehållet kundfokus – allt kombinerat med god lönsamhet.

Daniel tillför en bred erfarenhet som företagsledare med gedigen kunskap om programvarubranschen. Han har drivit företag som varit i täten när det gäller att ta till sig och utnyttja möjligheterna med digitalisering. Tillsammans med en förmåga att utveckla såväl människor som organisationer ger det honom precis rätt förutsättningar som VD för Trivec, säger Johan Ekesiöö, styrelseordförande för T&V Holding, moderbolag till Trivec.

Daniel de Sousa har bred erfarenhet från att leda och utveckla programvaruföretag. Redan som 28-åring blev han VD för Opic som förvärvades av Visma-koncernen 2010. Han har därefter haft ledningen för Visma-bolag inom olika marknader och kundsegment innan han 2015 utsågs till VD för Visma Spcs.

Det är väldigt spännande att komma till Trivec och bli en del av företagets fortsatta framgångsresa. Precis som många andra branscher står den europeiska restaurang- och besöksnäringen inför stora förändringar, med digitalisering och nya kundpreferenser som starka drivkrafter. Denna utveckling skapar stora möjligheter för Trivec. Med engagerade medarbetare, en stark ägarbild och nöjda kunder har vi en utmärkt position för att lyckas, säger Daniel de Sousa.

Daniel de Sousa efterträder Niklas Öhlin som efter mer än 15 år i ledningen för Trivec har valt att lämna VD-posten. Niklas har under de senaste åren har varit drivande i samband med flera förvärv och tillhörande integrationsprocesser. Detta arbete är nu slutfört i och med att Trivec byggt upp en samlad organisation för Norge och Sverige, samt på motsvarande sätt förenat verksamheterna i Belgien och Frankrike.

Daniel de Sousa tillträder som VD för Trivec den 8 april. Niklas Öhlin kvarstår i bolaget som strategisk rådgivare till Daniel de Sousa och styrelsen.

För frågor och mer information:
Daniel de Sousa, tillträdande VD, tel. 070-335 86 84, daniel.o.desousa@gmail.com
Johan Ekesiöö, styrelseordförande, tel. 076-100 91 90, johan.ekesioo@telia.com
Jenny Westerberg, Group CMO, Trivec, tel. 070-740 71 40, jenny.westerberg@trivec.se

Om Trivec
Trivec är en ledande leverantör av kassasystem till den europeiska marknaden för restaurang, bar, hotell och café. Våra lösningar förenklar och optimerar betalningen samt underlättar styrningen av verksamheten. I Trivecs produkterbjudande ingår kassasystem, kortterminaler, handhållna enheter och dryckessystem, med flexibla alternativ för integration med bokning, ekonomi, personal, inköp och lagerfunktioner. Trivec grundades 1993 och har över 7000 kunder runt om i Europa och kontor i Sverige, Norge, Belgien och Frankrike. www.trivec.se

Läs mer om våra kassasystem för restaurang och våra mobila order- och betallösningar för restaurang.