Digitalisera restaurang

Så ökar du lönsamheten!

Digitalisera din restaurang

Restauranglivet handlar fortfarande om god mat, service och atmosfär, men nya generationer har nya förväntningar. De ser teknik som en naturlig del av sin livsstil. För dem är enkla bordsreservationer, personlig service och smidiga betalningar också är en del av restaurangupplevelsen.
Att digitalisera handlar inte bara om att ta bordsreservationer digitalt, det handlar om ett flöde. Det handlar om hur bordsbokning, personliga erbjudanden, beställningar vid bordet samt smidiga betalningar måste fungerar optimalt. Möjligheten att samla data i dessa flöden har även öppnat helt nya sätt att få kontakt med nya kunder.
Vilka digitala flöden du skapar eller har behov av beror på din typ av restaurang och vilka möjligheter du och dina gäster har mest nytta av. Men var säker, digitalisering kommer med en rad fördelar.

Så ökar du lönsamheten!

Whitepaper image

Kapitel 1

Qr koder och digital meny för restaurang

QR-koder för restaurangen används för olika ändamål. Gästerna kan skanna en digital meny vid bordet när de har satt sig ner. QR koder kan också användas som ett komplement till baren senare på kvällen. Du kan också aktivera en nytt betalställe i byggnaden ex på en balkong eller terrass.

Kapitel 2

Smidiga betalningar

Genomtänkta betalflöden i restaurangen kan leda till fler köp, att gästerna stannar längre på restaurangen samt får ett positivt helhetsintryck.

Kapitel 3

Marknadsföra restaurang

Sociala nätverk och mobilapplikationer erbjuder nya sätt för dig att marknadsföra din restaurang. Med User Generated Content (UGC) kan användarna själva dela uppdateringar från din restaurang. På så sätt kan du nå långt utanför de som brukar besöka din restaurang.

Kapitel 4

Dark kitchen

En snabbt växande trend är så kallade Dark kitchen – även kallade Ghost kitchen. Ett dark kitchen är en digital front, en restaurang (kök) enbart för hemkörning eller avhämtning.

QR koder och digital meny för restaurang

Med en digital QR-kodmeny eliminerar du behovet av fysiska menyer. Dina matgäster kan enkelt scanna och bläddra i en digital meny i sina mobiltelefoner utan hjälp av en servitör. Att beställa via QR underlättar för din personal som kan fokusera på att servera. Beställningar via QR koder och digitala menyer kan användas som ett komplement till baren kvällstid eller för att öppna upp en balkong eller en terrass för beställningar. Läs mer om varför restauranger bör använda qr koder.

Vi vet av erfarenhet att dagens kunder uppskattar att beställa och betala online i realtid. Betalning via QR koder som är integrerade med Trivecs kassasystem gör det ännu enklare och säkrare med kreditkortsbetalningar.

Läs mer

Smidiga betalningar

Vi vet hur viktigt det är att underlätta betalningar i restauranglokalen.

För att få ett smidigt beställnings- och betalflödei restaurangen kan det löna sig att se över var kassasystemen står. Det är också avgörande hur gäst- och personalflödet ser ut i restaurangen. Var uppstår flaskhalsar? Var krockar personalen? Var föredrar gäster att beställa en drink om inte i baren? Frågor av denna typ avgör var kassasystemen bör placeras samt vilka lösningar som skulle passa er.

Vi hjälper gärna till och ger råd om var du ska placera dina kassasystem och vilka betallösningar du skulle behöva.

Läs mer

Marknadsföra restaurang

Hur fick du nys om din senaste restaurangupplevelse? Kanske var det ett ställe du passerat många gånger och blivit nyfiken på, eller något du sett en annons för? Eller var det kanske genom en rekommendation från en vän, eller en lockande bild på sociala medier?

Det är ingen nyhet att vänners ord väger tungt. Det finns ett grundläggande förtroende som bryter igenom bruset och startar konversationer. En stor del av kontakten mellan människor sker idag via sociala medier. Det delas vardag, fest, glädje, sorg och äventyr och blir därför ett kraftfullt verktyg, inte minst för marknadsföring. Låt oss gräva djupare i detta.

Läs mer

Dark kitchen

Oavsett om du vill starta ett nytt brand eller om du vill utveckla din befintliga restaurang är ett Dark kitchen en fantastisk möjlighet.  Catering, leverans och hemleverans växer snabbt. Restaurang-apparna gör det lättare för dig att prova nya koncept och snabbt se vad som säljs. Genom att bemanna ett kök, som inte har någon fysisk restaurang kan du enkelt leverera mat i området. Med appar som Foodora och Ubereats är det enkelt för gästerna att beställa och betala samt få levererat.

Läs mer om hur du tjänar pengar med ett Dark kitchen.

Kontakta oss!

När du har fyllt i dina uppgifter kommer du att bli kontaktad av en av våra duktiga experter inom kort. Våra experter lyssnar på dina utmaningar och hur våra produkter skulle kunna hjälpa dig till ett smidigt order- och betalflöde i just din restaurang.