Vi vill vakna upp till ett myller av restauranger #backakrogen

Krisen inom den svenska restaurangnäringen är massiv, många restauranger, framförallt i storstäderna har förlorat stora delar av sina dagliga intäkter på grund av ändrade beteenden och uppmaningar av svenska myndigheter att befolkningen ska stanna hemma.

Backa krogen

I ljuset av detta har vi, krögarens leverantörer, slutit upp bakom initiativet Backa krogen som American Express ligger bakom där man under två veckor skänker hela sitt annonsutrymme till en bransch som just nu befinner sig i ett mycket allvarligt läge. Med initiativet har krögare, bar- och caféägare över hela landet fått möjlighet att kommunicera med en större publik i breda mediekanaler som bland annat Aftonbladet och Expressen.

Nu kommer vi gemensamt gå in och stötta kampanjen med en rad aktiviteter i sociala medier, via vår personal och via våra nätverk.
Vårt mål är att uppmuntra svenska folket att sätta guldkant på sin vardag och unna sig att beställa hem mat från krogen en vanlig måndag.

För vilken verklighet vill vi vakna upp till när krisen är över? Vi vill verka för att myllret av små och stora restauranger finns kvar, familjeägda och stora kedjor sida vid sida. Att mångfalden inom restaurangnäringen bibehålls, för dessa mötesplatser är ovärderliga i ett samhälle och för de människor som bor där.

Vi hoppas att vårt engagemang får fler branschleverantörer att ansluta sig och stötta initiativet Backa krogen. Om vi alla kommunicerar under samma kampanj och hashtag blir vi så mycket starkare än att vara och en gör en egen kampanj.

Från oss teknikleverantörernas sida gör vi alla olika insatser för att stötta krögarna. Det handlar bland annat om att erbjuda tjänster för mobila beställningar och betalningar kostnadsfritt eller till rabatterat pris.

Tillsammans kan vi stötta branschen och göra skillnad!

Daniel de Sousa, CEO Trivec
Mikke Selander, CEO Ancon
Christian Gyllenwaldt, VP Business Strategy & Founder, OPEN
Krister Fingal, CEO Caspeco

Läs mer om våra kassasystem för restaurang och våra kassasystem för bar.