Magnetremsa inte godkänd efter 14 september

Nytt EU-direktiv innebär att magnetspårlösningen i kortterminaler upphör att fungera den 14 september.

Efter den 14 september i år är betallösningar med magnetspår (SCA2) inte längre godkända, och upphör därför att fungera. Det gäller magnetremsor på samtliga betal- och kreditkort för såväl Mastercard som Visa som inte längre fungerar som betalmedel i kortterminaler.

Beslutet beror dels på EU:s nya direktiv, PSD2, som träder i kraft samma datum – men är även ett gemensamt initiativ av Visa och Mastercard för att utöka säkerheten för alla användare. Det reviderade betaltjänstdirektivet är ett EU-direktiv som skapar ett öppnare, mer konkurrensutsatt och säkrare betallandskap i Europa.

Visa och Mastercard har gemensamt tagit beslutet kring magnetremsans framtid i Sverige. Funktionaliteten kommer att tas bort av säkerhetsskäl, då betalningar med magnetremsa innebär ökad risk för ”skimming” och bedrägeri. Övergången till chip (och nu så kallade blipp-betalningar) har pågått sedan tidigt 2000-tal, och det här är alltså nästa steg mot ökad betalningssäkerhet.

Vill du komma i kontakt med oss för mer information, maila till inhousesales@trivec.se eller ring oss på 010-150 23 00. Välj försäljning, så ska vi hjälpa dig.