Hur du startar en lönsam nattklubb

Starta nattklubb

Smarta tips för dig som vill starta nattklubb

Oavsett om det är en start-up, en liten bar eller en större nattklubb, vill vi alla ha en framgångsrik nattklubb. Men innan du börjar kan det vara en bra idé att fundera över vad du vill ha med din nattklubb. Nattklubbsbranschen är konkurrenskraftig på många sätt. Med en bra konceptidé, en tydlig bild av målgruppen och en stark närvaro i sociala medier kan barägare enklare lyckas.

Idag finns det många smarta tekniska lösningar som kan hjälpa dig öka lönsamheten.

Skapa ett tydligt koncept för din nattklubb

Att bara välja en lokal och börja spela musik räcker inte för att starta en framgångsrik nattklubb. Du måste ha ett unikt tema eller koncept som kan locka en speciell typ av publik. Till exempel kan du öppna en 80-talsinspirerad nattklubb eller en lyxig nattklubb i Vegas-stil. Men, de nattklubbar som misslyckas försöker göra för mycket på en gång. Därför är det viktigt att ha ett väldefinierat och tydligt koncept för din nattklubb.

Gästupplevelsen är a och o för alla restauranger, barer och nattklubbar. Låt gästernas behov och förväntningar vara centrala. Vi erbjuder en gratis affärsplan som täcker dessa ämnen och tar upp ämnen som bar-koncept, målgrupp och vikten av att känna sin målgrupp. Ladda ner affärsplan för restaurang här.

Försök att bli känd för en drink eller ölsort

Genom att bli känd för en viss drink eller viss ölsort blir det lättare för människor att komma tillbaka. Ta reda på vad som säljer bäst och håll det i lager hela tiden. Få sedan in en mindre mängd av ett brett utbud av drycker för att tillfredsställa alla dina kunder.

Vi ger dig alla tips på hr du öppnar en lönsam bar!

Marknadsföring kommer alltid att vara viktigt

För att locka en konsekvent ström av kunder till din nattklubb är det viktigt att marknadsföra den regelbundet. Även om du har en grupp av stamgäster är det fortfarande nödvändigt att regelbundet locka nya kunder. Ett effektivt sätt att göra detta på är genom att annonsera din nattklubb på olika plattformar online. Det är gratis och effektivt! Många nattklubbar engagerar sig också i korsfrämjande strategier, där de samarbetar med andra företag för att locka fler kunder. Till exempel kan du samarbeta med en lokal restaurang för att ge både din nattklubb och restaurangen mer affärsmöjligheter.

Få lojala gäster

För att locka fler kunder till din verksamhet kan du överväga att erbjuda specialerbjudanden, rabatter och kampanjer. Temakvällar är ett utmärkt sätt att locka en specifik publik. Du kan också erbjuda olika drinkerbjudanden varje kväll för att ge kunderna en anledning att besöka din plats under veckan. Dessutom är det effektivt att dela ut flygblad med kuponger för att locka nya kunder.

Hur mrknadsför man en nattklubb

Integrera kassasystemet med dryckessystemet

Med ett kassasystem som är integrerat med dryckessystemet kommer du att kunna få ut all data över hur försäljningen går på ett väldigt smidigt sätt. Dagsavsluten gör sig själva och kan till och med skickas automatiskt till ekonomikontoret om du är integrerad med Fortnox.

Vidare är det viktigt att välja ett kassasystem som erbjuder många olika betalsätt. Smidiga betalningar för kund är en del av kundupplevelsen. Du kan koppla flera kortterminaler till varje kassa. Det går också att sätta notan på hotellrummet. Att det går snabbt att ta betalt i en bar och att du kan göra flera samtidiga betalningar är viktigt för att bartenders och servis ska kunna servera i högt tryck.

Integrationen till lagret underlättar inventering, lagerstyrning och personal. Du får också enkla dagliga rapporter kring försäljning och du kan smidigt optimera din bar och sälja det som gästerna vill ha. På så sätt blir det enklare för dig att sköta den dagliga verksamheten och ha full kontroll på dina intäkter och kostnader. Vi erbjuder ett eco-system av partnerintegrationer, se vilka vi samarbetar med här.

Öka lönsamheten på din nattklubb med ett dryckessystem

Det ska vara enkelt att starta nattklubb. Med ett automatiserat dryckessystem som en öltapp för bardisken, en bar gun eller en speed rail bar kan du effektivt ta upp många beställningar på samma gång. Det gör att du kan utföra många saker samtidigt, till exempel socialisera med dina gäster eller ta nya beställningar. Ett automatiserat barsystem minskar också spill, svinn och stress. Du fyller glasen med exakt dosering. Med en bar gun kan du enkelt göra flera drinkar samtidigt. Våra öltappar för bardisken fyller upp en exakt dos öl samt låter dig göra annat medan glasen fylls upp.

Räkna ut dina potentiella besparingar tillsammans med oss i vår kalkylator för barsvinn.

Öka effektiviteten och intäkterna på öl och drinkar

Med ett automatiserat dryckessystem som en öltapp för bardisken, en bar gun eller speed rails kan du effektivt ta upp många beställningar på samma gång. Det gör att du kan utföra många uppgifter samtidigt, till exempel socialisera med dina gäster eller ta nya beställningar. Tänk dig att en person i baren kan få fyra ölglas upphällda samtidigt och varje ölglas blir exakt 33cl med perfekt skum och du får betalt för alla fyra.

Kontakta oss!

När du har fyllt i dina uppgifter kommer du att bli kontaktad av en av våra duktiga experter inom kort. Våra experter lyssnar på dina utmaningar och hur våra produkter skulle kunna hjälpa dig till ett smidigt order- och betalflöde i just din restaurang.