Hur du startar en lönsam nattklubb

Starta nattklubb

Smarta tips för dig som vill starta nattklubb

Många drömmer om att starta nattklubb. Men innan du startar kan det vara bra att tänka igenom vad du vill med din verksamhet. Med ett bra koncept, en tydlig bild av målgruppen samt stark närvaro i sociala medier blir det enklare att lyckas. Det blir också enklare att nå effektivitet och lönsamhet med rätt digitala lösningar. Med en kassalösning eller ett dryckessystem som effektiviserar i baren blir det enklare. Målet är att spara tid och pengar för dig som barägare och för din bartender.

Idag finns det många smarta tekniska lösningar som hjälper dig att öka lönsamheten.

Integrera kassasystemet med dryckessystemet

Med ett kassasystem som är integrerat med dryckessystemet kommer du att kunna få ut all data över hur försäljningen går på ett väldigt smidigt sätt. Dagsavsluten gör sig själva och kan till och med skickas automatiskt till ekonomikontoret om du är integrerad med Fortnox.

Med ett automatiserat dryckessystem som en öltapp för bardisken, en bar gun eller en speed rail bar kan du effektivt ta upp många beställningar på samma gång. Det göratt du kan utföra många saker samtidigt, till exempel socialisera med dina gäster eller ta nya beställningar.

Vidare är det viktigt att välja ett kassasystem som erbjuder många olika betalsätt. Smidiga betalningar för kund är en del av kundupplevelsen. Att det går snabbt att ta betalt i en bar och att du kan göra flera samtidiga betalningar är viktigt för att bartenders och servis ska kunna hålla ett bra tempo.

Det är också viktigt att det valda kassasystemet inte enbart erbjuder en smidig betallösning utan också kopplar ihop andra delar av din verksamhet. Integrationen till lagret underlättar inventering, lagerstyrning och personal. Du får också enkla dagliga rapporter kring försäljning och du kan smidigt optimera din bar och sälja det som gästerna vill ha. Så det blir enklare för dig att sköta den dagliga verksamheten och ha full kontroll på dina intäkter och kostnader.

Öka lönsamheten på din nattklubb med ett dryckessystem

Det ska vara enkelt att starta nattklubb. Ett automatiserat barsystem minskar spill, svinn och stress. Med en bar gun kan du enkelt göra flera drinkar samtidigt. Våra öltappar för bardisken fyller upp en exakt dos öl samt låter dig göra annat medan glasen fylls upp.

Räkna ut dina potentiella besparingar tillsammans med oss i vår kalkulator för barsvinn.

Öka effektiviteten och intäkterna på öl och drinkar

Tänk dig att en person i baren kan få fyra ölglas upphällda samtidigt, och varje ölglas blir exakt 33cl med perfekt skum och du får betalt för alla fyra.

Starta en nattklubb med bra gästupplevelse

Gästupplevelsen är a och o för alla restauranger, barer och nattklubbar. För dig som ska starta nattklubb är det viktigt att tänka igenom vad gästerna vill ha samt vilka vanor de har. Vad gästerna har för behov bör styra verksamheten. Genom att basera upplevelsen du ger på data kan du dra säkra slutsatser om koncept och erbjudande. Läs mer om vikten av en marknadsundersökning i målgruppen, om målgruppskännedom och ett nytt koncept.

Kontakta oss!

När du har fyllt i dina uppgifter kommer du att bli kontaktad av en av våra duktiga experter inom kort. Våra experter lyssnar på dina utmaningar och hur våra produkter skulle kunna hjälpa dig till ett smidigt order- och betalflöde i just din restaurang.